flickr badge

[andreea] - View my 'catspotting' photos on Flickriver

24 sept. 2012

T 61 (24.09.2012)

Sumi, dintre cei 3 sugari din aprilie.





La varsta de cinci luni si un pic, ultimele aproape patru saptamani si le-a petrecut mai mult zacand, cu multe medicamente pe zi, cu febra mare si topindu-se pe zi ce trece sub ochii mei, diagnosticata cu o boala care n-are leac.
In ultimele cateva zile nu i-a mai trebuit nimic. Nici macar n-o mai cauta pe Mami , sa i se culcuseasca langa burta si sa suga ca un pisoi mic, cum avea obiceiul. Uneori se mai ducea Mami la ea. Nu se mai putea spala, dar se indurau Noël si Tibi si o lingeau temeinic. Manca cate putin, pentru ca o rugam eu. Apa ii dadeam cu forta. Mai torcea doar rar si stins, si doar cand o luam in brate si nu stiam cum sa-i mai vorbesc si s-o mangai ca sa mai aiba si ea o placere. Abia se mai tinea pe picioare cand se ridica sa mearga la olita. Statea toata ziua covrig, la mine-n pat sau in cosuletul ei din sufragerie, cu ochii pe jumatate inchisi, privind in gol, si doar cu urechile mai urmarea ce se petrece.
In ultimele nopti am dormit cu capul langa ea, sa nu se simta singura. E mult spus am dormit, mai mult i-am udat blanita fleasca, pentru ca nu ma puteam opri din plans. O mangaiam, o simteam fierbinte si piele si os, topita, si ma rugam sa nu se mai trezeasca, ca sa nu trebuiasca sa fie hotararea mea.

Aseara am stat mult impreuna. Am tinut-o in brate. Am mangaiat-o si i-am vorbit duios, asa duios cum n-as putea sa-i vorbesc unui om. Am invelit-o intr-o paturica pentru ca avea frisoane. I-am dus mancare si apa sub nas, dar a intors capul si a inchis ochii, obosita. Mai tarziu i-am dus si un soricel nou, cine stie, si chiar ne-am jucat pret de vreun minut.



Astazi am mers la veterinar. I-a facut anestezia si am luat-o in brate, dar ma sufocam de plans si n-am reusit sa-i vorbesc ca s-o linistesc. Am tinut-o doar in brate, cum faceam si acasa. Parca se imputinase si mai mult. A stat cuminte si a adormit foarte repede. Prea repede. As mai fi tinut-o putin in brate.
Apoi a urmat T 61.

Prima mea eutanasie.

_________________
Nu doresc comentarii de nici un fel la aceasta postare. Multumesc.