flickr badge

[andreea] - View my 'catspotting' photos on Flickriver

3 iul. 2010

"Sa ma stapaniti sanatosi" (3.07.2010)

Nu este ceea ce credeti. Nu este o urare facuta de vreun animalut de la Asociatia ROBI noii sale familii. Este vorba de o sacosa mare de cumparaturi, care a stat astazi nu se stie cate ore sub o banca din statia de metrou Gara de Nord... pana a ajuns la capatul rabdarilor si inceput sa miaune. Trei eleve au auzit mieunaturile, au deschis sacosa, bine legata la gura... si au descoperit in ea un motan birmanez trecut de prima tinerete, cu un bilet la gat.


Pe scurt, abandonat.
Pentru mine, cinismul ultimei fraze, "sa ma stapaniti sanatosi", este greu de suportat. Lasand la o parte faptul ca motanul, infricosat, putea iesi din sacosa, sfarsind calcat de metrou sau ratacind la nesfarsit prin tuneluri... el credea ca are o casa a lui, insa dupa ani buni petrecuti acolo, este bagat intr-o sacosa si lasat in plata Domnului.
Imediat ce fetele l-au adus in Parcul Obor, stiind de campania saptamanala de adoptii, am incercat cu totii sa-l mangaiem si sa-l alinam cum ne-am priceput mai bine, insa, evident, a ramas foarte stresat si debusolat. Universul lui nu mai exista, iar el nu poate intelege de ce, si ce-a facut ca sa merite asta.

(foto: Raluca - ROBI)
El se afla provizoriu in grija fetelor de la ROBI, insa are nevoie urgent de un camin stabil, unde, cu dragoste si rabdare, isi va recapata poate increderea in oameni.
Daca-i puteti oferi un camin adevarat, trimiteti un email pe adresa robi_mydog@yahoo.com, cu mesajul "Vreau sa il adopt pe Arex!"
De asemenea, daca il cunoasteti pe Arex motanul si pe "stapanii" lui, sunteti invitati sa trimiteti un email la adresa de mai sus. In caz ca va intrebati, pentru abandon "stapanii" risca o pedeapsa cu inchisoarea, conform Legii nr. 9 /2008 privind protectia animalelor.

UPDATE 08.07.2010: Dragul de Arex a fost adoptat azi! Asa spuneau fetele de la Robi, asa spune si comentariul pe care l-am primit, mai jos. Ma bucur ca macar unele pisici au noroc, si macar unii oameni, suflet.