flickr badge

[andreea] - View my 'catspotting' photos on Flickriver

14 mai 2010

Motanelul Busu (29.04.2010)

Pe motanelul Busu l-am cunoscut anul trecut in mai, la putina vreme dupa ce intrasem in echipa ROBI. Ajunsese in grija asociatiei impreuna cu inca vreo 20 de pisici, toate capturate de pe Terasa 1 Mai (o terasa la inaltime, de unde nu puteau pleca, unde traiau ca vai de ele si se inmulteau).
A fost adoptat intr-o sambata, in cadrul obisnuitei campanii de adoptii din Parcul Obor.

I'm sure she was whispering to him

Doi tineri, El si Ea, venisera in cautare de pisica si nu se hotarau daca sa-l ia pe Busu, deja in varsta de un an, sau un pisicut de vreo doua luni. Cred ca am stat mai mult de o ora de vorba cu ei, sfatuindu-i cum m-am priceput mai bine. Pana la urma l-au ales pe Busu. Ajuns la noua casa, timid si sperios din fire, vreo doua saptamani a stat ascuns si cat mai departe de oameni. Pana cand ei s-au plictisit, l-au scos de pe unde era ascuns si l-au pus sa stea la mangaiat, cu forta :-). Asa l-au pacalit, si Busu a devenit un motanel obisnuit, cuminte si linistit.

Prin martie anul asta primesc un email de la El, in care ma intreaba daca nu pot sa-i tin motanul pentru o perioada scurta, pentru ca nu mai e dorit de Ea. De fapt, amandoi nu mai erau doriti, si El trebuia sa-si gaseasca o alta locuinta. Unde sa poata sta cu Busu, pentru ca-l iubeste, are datoria de a avea grija de el, Busu are nevoie de el, si nu concepe sa-l dea altcuiva. Punct.
Busu a fost tolerat in vechea casa pana la sfarsitul lui aprilie, dar atunci a trebuit sa-l preiau eu. Speram ca pentru putina vreme, insa acum nu mai sunt atat de sigura, pentru ca, desi El se straduieste, inca n-a reusit sa gaseasca o locuinta in Bucuresti unde sa fie acceptat cu motanul si sa nu i se ceara o suma exorbitanta in plus la chirie. Nu vrea sa renunte la motan in ruptul capului, si il respect pentru asta.

Busu la mine:
Un pic timid, la inceput, dar deja isi daduse seama ca nu-l mananc si nu mai are rost sa stea ascuns dupa soba :-)
Meet Busu.

Chiţi, curioasa si binevoitoare.
Hi there, what's your name?

Tibi, suparat la culme.
Tibby doesn't like Busu. At all.
Nici prin gand nu-i trece sa socializeze cu Busu, si nu pierde nici o ocazie sa-l scuipe si sa-l alunge sub fotoliu.

... si atunci, lui Busu nu-i mai ramane decat sa se joace cu Chiţi. Iar Chiţi , cu ochisorii ei albastri, face toate fitzele din lume :-)
Kitzy and Busu playing together

Update, 10.06.2010